Фестивалът за съвременна музика Франкофоли отново ще се проведе в Благоевград.

...
Фестивалът за съвременна музика Франкофоли отново ще се проведе в Благоевград.
Коментари Харесай

Три дни френска кухня и музика на фестивала Франкофоли в Благоевград. Със специалното участие на LP!

Фестивалът за модерна музика  " Франкофоли " още веднъж ще се организира в Благоевград. Той следва на 21 и 22 юни. Събитието се провежда за пети следващ път с вход свободен и ще е в парк " Македония ". През предходната година за следващ път то събра над 30 000 души - българска и интернационална аудитория, напомни Нова телевизия. 

Американската изпълнителка LP ще бъде водеща на фестивала и ще е допълнена от френския поп идол Кенджи Жирак. Заедно с тях на сцената ще се качи и френската електро-суинг банда Караван Палас, Котарашки и музикантите от неговата група, Дан Балан, както и румънските звезди от Моранди.

" С основаването на Американския университет тогавашният президент Жельо Желев, който е прочут франкофон, взема решение да развива франкофонската линия в Благоевград. На фестивала ще има и френска кухня, както и доста сувенири. За три дни Благоевград се трансформира в представителна извадка на френско-българската просвета. Във всички кафенета ще звучи френска музика, менютата в заведенията ще са и на френски език ", споделя заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР